پوماپونکو مسلما قدیمیترین و حیرتانگیزترین بنای باستانی بر روی زمین است. واقعا درک این مساله دشوار است که سنگهای پوماپونکو چطور به عنوان یکی از شگفتیهای جهان همانند اهرام مصر شناخته نشدهاند. با این که هرم بزرگ مصر نیز در نوع خود بینظیر است، اما بنای تاریخی پوماپونکو در آمریکای جنوبی دست کمی از آن ندارد. در این پست که تیم تولید محتوا میجو برای شما گردآوری نموده است، این بنای باستانی بررسی خواهد شد.
این بنای باستانی یکی از چهار سازه اصلی در شهر تاریخی تیهوآناکو است. سه بنای تاریخی دیگر این شهر نیز عبارتند از: هرم آکاپانا، کلاساسایا و معبد زیر زمینی. ایجاد این ساختارها حتی با دانش و فناوریهای مدرن امروزی نیز کار بسیار دشواری است. افراد بسیاری برای حل معمای این سازهها به تحقیقات گسترده پرداختهاند اما همچنان پاسخی برای آنها نیافتهاند.
پوماپونکو و سوال اصلی که چه کسی و با چه هدفی این سازههای عجیب را ساخته است؟
با این که ساخت اهرام مصر برای مردمانی که در 4500 سال پیش زندگی میکردند قطعا بسیار دشوار بوده، اما ساخت بنای پوماپونکو از اهرام مصر نیز دشوارتر به نظر میرسد!
این گونه به نظر میرسد که پوماپونکو زمانی دارای یک اسکله بزرگ و یک بنای عظیم 4 بخشی بوده است. با این حال همه آنچه که امروزه از این بنا باقی مانده است، ویرانههایی است که از حوادث فاجعهآمیز تاریخی، مثل یک زلزله بزرگ یا سیل یا برخورد یک شهاب سنگ به آن، باقی ماندهاند.

محققان با بررسی ویرانههای این بنای تاریخی آثاری از یک سیل مهیب را یافتهاند. به نظر میرسد این سیل در حدود 12000 سال پیش رخ داده باشد و شواهدی علمی از ابزارها، استخوانها و مواد دیگر موجود در آبرفت سیل وجود دارد که نشان میدهد قبل از وقوع آن، مردمی متمدن در پوماپونکو زندگی میکردند. آیا میتوان ویرانههای پوماپونکو را گواهی برای وجود یک تمدن پیشرفته گمشده دانست؟
چه چیزی این بنای تاریخی پوماپونکو را منحصر به فرد میسازد؟
بسیار بعید است که سنگهای پوماپونکو با استفاده از تکنیکهای باستانی برش داده شده باشند. این سنگها از جنس گرانیت و دیوریت هستند و تنها سنگی که از این دو سختتر است و میتوان با آن، سنگهای گرانیتی را برش داد الماس است. اگر افرادی که این مکان را ساختهاند سنگهای موجود در آن را با تکنیکهای قدیمی برش داده باشند، قطعا با استفاده از ابزارهای الماسی باید این کار را انجام میدادند.
اگر سازندگان باستانی پوماپونکو از ابزارهای الماسی استفاده نکرده باشند چه؟
این سنگها نه تنها به سختی قابل برش هستند، بلکه وزن بسیار زیادی نیز دارند. وزن یکی از تخته سنگهای این بنا به 800 تن میرسد! اینها سنگهایی بزرگ و بسیار سنگین هستند. نزدیکترین معدن به این مکان حداقل 10 مایل با آن فاصله دارد. چگونه انسانهای آن زمان توانستهاند چنین سنگهای سنگینی را در مسافتهای طولانی جا به جا کنند و چنین بنایی را بسازند؟
تمامی شواهد نشان میدهند که سازندگان باستانی این بنا از تمدنی بسیار پیشرفته بودهاند و اطلاعات زیادی در مورد نجوم، زمینشناسی و ریاضیات داشتهاند. برای ساخت چنین بنایی، قطعا به یک برنامهریزی دقیق و شواهد و مدارک نوشتاری نیاز بوده است، این در حالی است که تاکنون هیچ دستخطی در این مکان یافت نشده است.
سنگهای باستانی که در یکدیگر قفل میشوند!
در مورد سنگهای موجود در پوماپونکو حقایق عجیبتری نیز وجود دارد. این سنگها نه تنها به طریقی بریده شدهاند، بلکه این برشها دقت بسیار بالایی نیز دارند. این سنگها به گونهای برش داده شدهاند که میتوان آنها را در یکدیگر قفل کرد و مانند یک پازل آنها را به هم وصل نمود.

نکته عجیب دیگر این است که در این منطقه هیچ درختی یافت نمیشود که بتوان با استفاده از آن، این سنگها را حرکت داد. تا آنجا که محققان در مورد این بنا تحقیق کرده و میدانند، هیچ راهی وجود ندارد که در 2500 پیش افرادی توانسته باشند این کارها را انجام دهند.