بهینه سازی سایت تکنیک‌‌های مختلفی را برای بهتر شدن رتبه‌‌‌‌‌های گوگل ارائه می‌کند، اما باید از رضایت کابران غافل نشویم! مخاطب ما در درجه‌ی اول کاربر و پس از آن گوگل است!

در این پست از میجو، فرآیندهایی که باعث ایجاد بهینه‌سازی بیش از حد سایت می‌شوند را بررسی می‌کنیم.

بهینه سازی بیش از حد یک پست به چه معناست؟

تکنیک‌ها و ترفندهایی که به منظور بهینه‌ سازی سایت برای موتورهای جست و جو ارائه شده‌اند، هرکدام باید به موقع، به اندازه و در جای خود استفاده شوند و با رعایت نکردن این موارد نه تنها موجب بهینه‌ سازی نمی‌شوند بلکه نتایج مخربی نیز می‌توانند داشته باشند!

حال در ادامه برخی این ترفندها و استفاده صحیح و به موقع آن‌ها را بررسی میکنیم:

استفاده از یک کلمه کلیدی با تکرار زیاد و بیش از حد در بهینه سازی سایت (keyword stuffing)

بهینه سازی

در هنگام فرآیند تولید محتوای متنی و نگارش یک موضوع، از اولین سوالاتی که ذهن شما را درگیر خواهد کرد، این است که کلمه کلیدی را چند بار در یک متن تکرار کنم؟

هدف از تکرار کردن یک کلمه کلیدی، این است که گوگل موضوع متن شما را تشخیص دهد و کاربر نیز بهتر متن شما را متوجه می‌شود. اما گاهی ممکن است اینقدر این کلمات را تکرار و تکرار کنید و هدف را فقط گوگل قرار دهید که دیگر کاربران رغبتی به مطالعه متون شما نداشته باشند! اینجاست که نه تنها رضایت کاربران را از دست می‌دهید بلکه توسط الگوریتم پاندا گوگل نیز شامل جریمه می‌شوید، چرا که گوگل این را میفهمد که شما با تکرار و تکرا یک کلمه، به کاربر هیچ اهمیتی نداده‌اید!

راه حل چیست..؟ استفاده از مترادف‌ها و عبارات توصیفی تا مهم‌تر از همه کاربران شما با اشتیاق بیشتری متن را دنیال کنند و بعد از آن رضایت گوگل جلب شود.

بهینه سازی متن جایگزین در تصاویر (Alt Text )

متن جایگزین که برای تصاویر خود انتخاب می‌کنید باید کلماتی باشند که به بهترین شکل ممکن، توصیفی از تصویر باشند تا زمانی که فردی در گوگل به دنبال موضوعی مرتبط با تصاویر شما میگردد، گوگل تصاویر شما را در نتایج معرفی کند. پس با تکرار مداوم یک کلمه کلیدی برای تمامی تصاویر، باز هم ممکن شامل جریمه گوگل  شوید.

همان طور که گفته شد، بهترین راهکار این است که برای هر تصویر متن جایگزینی متناسب با تصویر بنویسید نه صرفا تکرار یک کلمه کلیدی در تمامی تصاویر تا اعتبار عکس‌ها را حفظ کنید.

ایجاد لینک‌های داخلی را با کلمه کلیدی‌های کوتاه

همان طور که پیش از این اشاره شد، در ایجاد یک محتوای جذاب، هدف اول باید جلب رضایت مخاطب باشد، نه صرفا گوگل!
پس با کلمات و عبارت توصیفی و جذاب لینک‌های داخلی را ایجاد کنید به جای اینکه مستقیما یک عبارت را صرفا برای لینک شدن استفاده کنید.
با لینک کردن‌های بی مفهوم، ممکن است در ابتدا نتایج خوبی را از گوگل کسب کنید اما در نهایت و ناگهانی با ریزش زیادی از مخاطب رو به رو خواهید شد.

کلمه کلیدی‌های نامرتبط با سایت خود را استفاده نکنید!

بهینه سازی بیش از حد سایت

گاهی ممکن است شما در ابتدای شروع یک استارتاپ باشید  و قطعا کار سختی است که کلمات پرجستجو مخاطبان مرتبط با کسب و کار شما باشد، اوللین ایده‌ای که معمولال مطرح می‌شود استفاده از کلمات پرمخاطب و با جستجو بالا ولی نامرتبط با حوزه فعالیت شماست! که این از قدیمی‌ترین ترفندهای کلاه سیاه است و گوگل جریمه سختی برای آن در نظر گرفته است و علاوه بر آن نرخ خروج از سایت شما نیز افزایش میابد، چرا که کاربر با جستجو کلمه‌ای دیگر و با هدف دیگری به سایت شما رسیده است و نتایج دلخواهش را پیدا نخواهد کرد.

صفحات اصلی را بیش از حد لینک سازی نکنید.

هنگامی که در منو، هدر و یا فوتر لینک صفحاتی مثل راه‌های ارتباطی و یا درباره ما سایت وجود دارد، پس نیازی نیست که در محتوای متنی صفحه نیز این کلمات تکرار شوند و لینک سازی و بهینه سازی مجدد انجام شود. در واقع لینک‌سازی‌ها برای صفحاتی است که به راحتی در دسترس نباشند و مرتبط با محتوای متنی شما باشد.

سعی نکنید محتوا را از دید گوگل مخفی کنید.

گاهی اوقات با ترفندهای برنامه‌‍نویسی سعی می‌شود تا تکرار کلمات کلیدی و یا لینک‌سازی‌های بیش از حد را از دید کاربران خارج کنند و فقط گوگل و در کد سایت برخی عبارات را ببیند، ترفندهایی مثل هم رنگ بودن متن و پس ضمینه و یا قرار دادن عبارت‌هایی با فونت صفر و …

تمامی این ترفندها همچنان جز ایده‌های کلاه سیاه بهینه سازی سایت به حساب می آید و گوگل متوجه تغیرات کدهای شما شده و دوباره شامل جریمه خواهید شد.

تیترهای متن نباید به طور افراطی شامل کلمه کلیدی شود!

تگ‌های H1 – H2 – H3  در واقع مشخص کننده تیترهای اصلی یک متن و موضوع و محتوای متن هستند. اما با تکرار بی‌ملاحظه کلمات کلیدی در این تیترها، متن شما اول برای مخاطب آزاردهنده خواهد شد و بعد از آن برای گوگل به عنوان یک متن جذاب شناخته نخواهد شد.