لامبورگینی سیان ، اولین خودروی هیبریدی ساخته شده توسط کمپانی لامبورگینی است. این خودرو همچنین با قدرتی معادل 808 اسب بخار، قویترین خودرویی است که کمپانی لامبورگینی تا به حال تولید کرده است.
کمپانی لامبورگینی در زمان رونمایی از این خودرو اعلام کرد که لامبورگینی سیان به عنوان ادای احترام به نام فردیناند کارل پیچ (Ferdinand Karl Piech)، رئیس سابق گروه فلوکس واگن، با نام Sian FKP 37 وارد بازار خواهد شد.

پیچ در سال 1998 نقش مهمی در به خدمت گرفتن کمپانی لامبورگینی توسط گروه فلوکس واگن ایفا کرد. او همچنین در ساخت خودروی لامبورگینی مورسیلاگو، یکی از مشهورترین خودروهای ساخته شده توسط این کمپانی، نقش داشت.
مدیر عامل کمپانی لامبورگینی، استفانو دومنیکالی، در مورد او گفته است: «پروفسور پیچ از پتانسیلهای برند لامبورگینی و توانایی پیوستن آن به گروه فولکس واگن آگاه بود، ضمن این که میخواست هویت منحصر به فرد اتومبیلهای سوپر اسپرت ایتالیایی و سبک طراحی و مهندسی این کمپانی نیز حفظ شود. او یک مهندس و مبتکر خلاق بود و به ویژه جذابیت پیشرانههای V12 لامبورگینی را تحسین میکرد. لامبورگینی سیان نیز از نوعی فناوری که ترکیبی از این نوع از پیشرانهها و پیشرانههای الکتریکی میباشد، استفاده میکند.»
لامبورگینی سیان و قدرت پیشرانه
در لامبورگینی سیان از پیشرانه 12 سیلندر 6.5 لیتری لامبورگینی اونتادور SVJ بهره گرفته شده است. البته این موتور ارتقا پیدا کرده و قدرت آن از 759 به 774 اسب بخار رسیده است. همچنین یک موتور الکتریکی 48v که 34 اسب بخار قدرت دارد نیز با آن ترکیب شده و در نهایت قدرت خروجی این خودرو را به 808 اسب بخار رسانده است. لامبورگینی سیان، که طبق ادعای کمپانی لامبورگینی دارای اولین نوع موتورهای هیبریدی کم ولتاژ است، موتور الکتریکی در گیربکس خودرو یکپارچه شده است. البته لامبورگینی به طرفداران این کمپانی اطمینان داده که صدای کاریزماتیک موتورهای V12 این کمپانی در این خودرو نیز حفظ شده است.
این تحولات بدان معنی است که لامبورگینی سیان شتاب بیشتری نسبت به خودروهای دیگر این کمپانی داشته و در کمتر از 2.8 ثانیه سرعت آن از صفر به 100 کیلومتر در ساعت میرسد. این کمپانی همچنین ادعا کرده که نهایت سرعت این خودرو بیش از 350 کیلومتر در ساعت میباشد.

پیشرانه الکتریکی سیان ، تحولی در صنعت خودروسازی
در این خودرو برق در یک باتری لیتیومی معمولی ذخیره نمیشود، بلکه برق توسط یک واحد ابررسانا که سه برابر قویتر از یک سلول با همان میزان وزن است، تولید میگردد. این واحد ابررسانا سه برابر سبکتر از یک باتری با همان میزان توان خروجی است. این دستگاه، که برای توزیع بهتر وزن در جلوی موتور نصب شده است، تحولی جدید در صنعت خودروسازی است.
یک سیستم ترمز احیا کننده، که در همین کمپانی توسعه یافته است، نیز قدرت را به منظور کاهش شتاب خودرو به این واحد ابررسانا میفرستد.
موتور الکتریکی این خودرو، شتاب خودرو را افزایش داده و در حین تغییر دنده فعال میشود تا جلوی کاهش سرعت خودرو را بگیرد. به واسطه این موتور الکتریکی، لامبوگینی سیان بازه سرعت 70 تا 120 کیلومتر در ساعت را 1.2 ثانیه سریعتر از اونتادور SVJ شتابگیری میکند. کشش این خودرو در سرعتهای پایین نیز نسبت به مدلهای دیگر بهبود یافته است، به طوری که این خودرو از مدلهای فاقد این نوع موتور 10 درصد سریعتر میباشد.

مائوریزیو رگانی، مدیر فنی کمپانی لامبورگینی، در مورد لامبورگینی سیان اظهار داشته است که: «با طراحی این خودرو، ما اولین گام برای چالش تولید بهترین پیشرانه هیبریدی برای خودروهای سوپر اسپورت لامبورگینی را طی کردیم و راه زیادی را برای تولید این نوع از پیشرانهها در پیش داریم.»
کمپانی لامبورگینی اعلام کرده که 63 دستگاه از لامبورگینی سیان تولید خواهد کرد که تمامی آنها پیش فروش شدهاند.