بازاریابی محتوا یک تکنیک بازاریابی برای ایجاد و توزیع محتوا ارزشمند، مرتبط و مستمر برای جذب و دستیابی مخاطبان کسب و کار است. این نوع بازاریابی به کسب و کارها کمک میکند تا بهتر بتوانند برند خود را به مخاطبان خود معرفی و ارتباط قوی با مخاطب برقرار نمایند. با استفاده از روشهای بازاریابی محتوا و داشتن یک برنامه محتوا تحلیل شده، میتوانید مخاطبان بیشتری را جذب نمایید و با گذشت زمان آنها را به مشتری وفادار خود تبدیل نمایید.
برخلاف دیگر روشهای دیجیتال مارکتینگ، کسب و کارها با استفاده از بازاریابی محتوا و تولید محتوای دیجیتال میتوانند با ارائه اطلاعات مفید و ارزشمند نیاز مخاطب را برآورده سازند و نیازهای آتی آنها را نیز پیش بینی نماید. بنابراین بازاریابی محتوا متکی بر اطلاعات مورد نیاز مخاطب است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده بیشتر مردم از اینترنت، بازاریابی محتوا برای موفقیت هر کسب و کاری ضروری و لازم است، زیرا به راحتی میتوانید چشماندازهای مرتبط با محصولات و خدمات خود را به مخاطبانتان آموزش دهید و نشان دهید چگونه خدمات و محصولات شما نیازهای آنها را برآورده میسازد. در این پست از تولید محتوا میجو انواع روشهای بازاریابی محتوا بیان شده است که با به کار گیری آن ها تاثیر بازاریابی محتوا را در موفقیت کسب و کارتان را خواهید دید.
انواع روشهای بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا یکی از زیر مجموعههای دیجیتال مارکتینگ است که انواع مختلفی دارد، این روشها عبارتند از:
1- شبکههای اجتماعی (Social Media)

با توجه به اینکه امروزه مردم بیشتر وقت خود را در شبکههای اجتماعی میگذرانند، پس برای هر کسب و کاری داشتن یک حساب کاربری در شبکههای اجتماعی همچون فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و … لازم و ضروری است. شبکههای اجتماعی یکی از راههای آسان برای برقراری ارتباط با مخاطبان است. همچنین مخاطبان به راحتی میتوانند مطالب و محتواهای کسب و کار شما به اشتراک بگذارند. بازاریابی محتوای شبکههای اجتماعی یکی از قدرتمندترین روشهای بازاریابی برای جذب مخاطب و فروش بیشتر است. شبکه اجتماعی اینستاگرام یکی از پر طرفدارترین شبکههای اجتماعی است و داشتن یک اینستاگرام موفق میتواند در افزایش مخاطب و مشتریان برای کسب وکارها تاثیر بسزایی داشته باشد برای داشتن یک اینستاگرام موفق توصیه میشود هفت ترفند اینستاگرام موفق و حرفه ای را نیز مطالعه کنید.
2- اینفوگرافیک (Infographic)
اینفوگرافیک به محتوایی گفته میشود که اطلاعات و دادهها به صورت گرافیکی برای درک بهتر و آسان مخاطب از موضوع نمایش داده میشوند. اینفوگرافیکها با توجه به شیوه اجرا و پیاده سازی به چهار نوع مختلف دسته بندی میشوند:
- اینفوگرافیک ایستا (Static)
- اینفوگرافیک پویا (Dynamic)
- اینفوگرافیک تعاملی (Interactive)
- اینفوگرافیک فیزیکی (Physical)
برای تهیه اینفوگرافیک باید از جملات کوتاه و جذاب و تصاویری واضح استفاده نمایید و یک راه عالی برای برقراری ارتباط با مخاطب است. با استفاده از اینفوگرافیکها میتوانید پیچیده ترین مسائل را برای درک بهتر به تصویر بکشید.
3- پادکست (Podcast)

آیا میدانید افرادی زیادی در حال حاضر در دنیا به پادکستها گوش میدهند؟ پادکستها به دلیل کاربری آسانی که دارند به یک محتوای پرطرفدار تبدیل شدهاند؛ زیرا میتوان حتی در زمان استراحت به یک محتوا خوب و جدید گوش داد و از آن لذت برد. به همین دلیل امروزه بسیاری از کسب و کارها در حال ساخت پادکستهای آموزشی هستند و موفقیتهای بسیاری را در این زمینه کسب نموده اند. با استفاده از پادکستهای خلاقانه و جذاب میتوانید برند خود را حتی در زمان استراحت، پیاده روی، کار کردن و … به مخاطبان خود معرفی نمایید.
4- ویدیو (Video)

شاید شما هم بر این باور باشید که تهیه محتوای ویدیویی هزینه بالایی دارد و تاثیری بر افزایش فروش و جذب مخاطب ندارد. این باور کاملا اشتباه است زیرا طبق تحقیقات اخیر HubSpot ، میتوان بیان نمودکه تقریبا بیش از 50٪ از مصرف کنندگان هر برندی تمایل دارند، از آن برند فیلم های آموزشی، آگاهی دهنده و … ببینند. محتوای ویدیویی به کسب و کارها کمک میکند تا ارتباط بهتری با مخاطبان خود برقرار نماید و همچنین سبب بهبود شاخص ROI نیز میشود. یکی از کاربردهای محتواهای ویدیویی استفاده آن در شبکههای اجتماعی است که امروزه بیشتر از هر زمانی دیگر مورد استقبال قرار گرفته است.
5- صفحات وب و وبلاگ ها (Web Pages)
خلاقیت در طراحی صفحات وب سایت و تولید محتوای خوب و یونیک در وبلاگ میتواند تعداد مخاطبان و بازدیدکنندگان را افزایش دهد. محتوای وبلاگ اگر جذاب ، محتوای خلاقانه و مفید باشند، ترافیک وب سایت بهبود مییابد و اشتراک گذاری مطالب توسط مخاطبان بیشتر خواهد شد. بنابراین شناسایی نیاز مخاطبان قبل از شروع به نوشتن محتوا برای وبلاگ، یک نیاز اساسی و ضروری است. محتوای وبلاگها میتوانند برای تبدیل خوانندگان به مشتری، تقویت آگاهی از برند یا ایجاد روابط با مخاطبان موثر باشند. با توجه به هدف وبلاگ، میتوانید با لینکدهی به پستهای مختلف و اشتراک گذاری لینکها در صفحات شبکههای اجتماعی، برای کسب و کار خود و یا دیگران تبلیغ نمایید.
همانطور که بیان شد، بازاریابی محتوا، یکی از زیر مجموعههای دیجیتال مارکتینگ است و برای هر کسب و کاری لازم و ضروری شناخته شده است، زیرا امروزه در عصر دیجیتال زندگی میکنیم و افراد اکثر کارهای خود را با استفاده از اینترنت و آنلاین انجام میدهند. بنابراین به راحتی میتوانید با فعالیت در شبکههای اجتماعی و فضای اینترنت شروع به معرفی برند خود نمایید و مخاطبان و مشتریان خود را به راحتی و با سرعت بالا پیدا نمایید. اما فراموش نکنید، برای موفقیت و رسیدن به نتیجه مطلوب، لازم است به طور مستمر و بهبود نقاط ضعف فعالیت خود را ادامه دهید.