تپه گوبکلی یک اثر باستانی است که در سال 1995 در کشور ترکیه کشف شد و امروزه به یکی از بزرگترین رازهای جهان تبدیل شده است. زمانی که این اثر باستانی یافت شد، به نظر میرسید که به صورت عمدی در زیر خاک دفن شده است.
نکته عجیبتر در مورد تپه گوبکلی این است که عملیات تاریخنگاری کربنی انجام شده نشان میدهد که قدمت این اثر به بیش از 12000 سال پیش باز میگردد!
کندهکاریهای ظریف و دقیق بر روی سنگهای تپه گوبکلی همه محققان را شگفتزده کرده و برای آنها قابل توضیح نیست. تاکنون تنها 5 درصد از این اثر باستانی حفاری شده است.
تپه گوبکلی در حاشیه شمال غربی بینالنهرین در جنوب شرقی ترکیه واقع شده و گفته میشود ساختاری چندلایه دارد. پایینترین سطح آن که مهمترین بخش این بنا، مربوط به سالهای بین 10000 تا 11000 قبل از میلاد است. یعنی این اثر مربوط به دوره زمانی قبل از اختراع خط و زبان، ابزارهای فلزی و چرخ بوده است.

سازندگان باستانی تپه گوبکلی برای انتقال بلوکهای عظیمی از سنگ آهک تنها از ابزارهای سنگی بسیار ساده استفاده کردند. هر کدام از این بلوکهای سنگی بین 11 تا 22 تن وزن دارند. بنابراین، برای انتقال هر کدام از این سنگها در فواصل 100 تا 500 متری صدها نفر باید کار میکردند. این تخته سنگهای بزرگ در آرایشهای دایرهای در کنار هم قرار گرفتهاند. در هر دایره حدودا 8 ستون سنگی قرار دارد. هر ستون از 2 تخته سنگ تشکیل شده که به شکل حرف T روی یکدیگر سوار شدهاند. در هر دایره 6 ستون که با دیوارهای کوتاهی به یکدیگر متصل هستند محیط دایره را تشکیل داده و دو ستون نیز در وسط دایره قرار دارند. ارتفاع بلندترین ستون 16 فوت (حدود 5 متر) و بزرگترین دایره نیز 65 فوت (حدود 20 متر) قطر دارد. تا به امروز حدود 200 ستون در این بنای تاریخی یافت شده است.
در طی زمان و در سراسر جهان، انسان توانسته بناهای بسیار بزرگی را بسازد. برای این که قدمت تپه گوبکلی را بهتر درک کنید، به این موارد توجه نمایید:
- سال 1644 پس از میلاد – ساخت دیوار بزرگ چین به طولی بیش از 20.000 متر پایان یافت.
- سالهای 1400 تا 1600 پس از میلاد – مجسمههای موآی در جزیره ایستر ساخته شدند.
- سال 1372 پس از میلاد – ساخت برج کج پیزا در ایتالیا پس از 200 سال به پایان رسید.
- سالهای 1113 تا 1150 پس از میلاد – معبد عظیم ویشنو در هند ساخته شد.
- سال 200 پس از میلاد – ساخت هرم خورشید در تئوتیهوآکان در مکزیک به اتمام رسید.
- سال 220 قبل از میلاد – ساخت دیوار بزرگ چین آغاز گردید.
- سالهای 2580 تا 2550 قبل از میلاد – ساخت هرم بزرگ جیزه (هرم خوفو) پایان یافت. این بنا تا سال 1311 پس از میلاد، زمانی که کلیسای جامع لینکلن در انگلیس ساخته شد، بلندترین بنای ساخت دست بشر به شمار میآمد.
- سالهای 4500 تا 2000 قبل از میلاد – ساخت بیش از 3000 بلوک سنگی در کارناک فرانسه انجام گرفت.
شواهد فرازمینی در تپه گوبکلی

تپه گوبکلی که در واقع متشکل از چندین معبد میباشد، احتمالا اولین معبد ساخته شده توسط بشر است. شواهد پیدا شده در این مکان نشان میدهد که از این مکان باستانی برای اهداف مذهبی استفاده میشده است. اکثر ستونهای موجود در این مکان به شکل T بوده و حدودا 6 متر ارتفاع دارند و شکل حیوانات مختلفی از جمله گاو، مار، روباه، شیر و … روی آنها حکاکی شده است.
حیرتآورترین نکته در مورد این ستونها این است که وزن برخی از آنها به 60 تن میرسد. این موضوع باعث گمانهزنیهای مختلفی در مورد نحوه ساخت این بنا در زمانی که هنوز حتی ابزارهای ساخت و ساز اولیه نیز اختراع نشده بودند، شده است. بر اساس علوم باستانشناسی، مردم آن زمان شکارچی بودند.
اهمیت تپه گوبکلی در این واقعیت نهفته است که افرادی که در این مکان زندگی میکردند بسیار پیشرفتهتر از آنچه که میتوان تصور کرد، بودند. طرفداران تئوری فضانوردان باستانی معتقدند که در آن دوران موجوداتی از سیارههای دیگر به بشر کمک میکردند و آنها را قادر ساختند تا نه تنها در ترکیه بلکه در بسیاری از نقاط دنیا ساختارهای چشمگیری را به وجود بیاورند.
بیگانگان باستانی

اگر بیگانگان باستان از زمین بازدید کرده باشند، آیا میتوان شواهدی از وجود آنها در ساختارهای اسرارآمیز باستانی پیدا کرد؟ به طور غیر قابل توضیحی، سازههای بزرگ مگالیتی که در قارههای مختلف یافت شدهاند بسیار شبیه به یکدیگر هستند. بریدن و جابجایی سنگهای عظیمی که برای ساخت این شاهکارهای باستانی به کار رفتهاند، با استفاده از ماشینآلات امروزی نیز کار بسیار دشواری است. نظریهپردازان فضانوردان باستان معتقدند که سنگهای ایستاده در کارناک فرانسه به عنوان یک سیستم موقعیتیاب برای ماشینهای پرنده باستانی مورد استفاده قرار میگرفتند. ستونهای موجود در اثر باستانی تپه گوبکلی در ترکیه نیز، که مربوط به 12000 سال پیش است، آنچنان دقیق تراشیده شدهاند که متخصصان از آن به عنوان «کشتی نوح در سنگ» یاد میکنند. آیا ممکن است که فرازمینیها در ساخت این سازههای متحیرکننده به انسان بدوی کمک کرده باشند؟ هدف اصلی از ساخت چنین سازههایی آن در بدون تجهیزات پیشرفته چه بوده است؟
بنابراین چه کسی مسئول ساخت چنین سازه بزرگ و حیرتانگیزی بوده است؟
علم امروزی بشر در تخمین زمان ساخت تپه گوبکلی با دشواریهایی روبرو است. بر اساس علوم موجود، در زمان ساخت تخمینزده شده برای تپه گوبکلی نباید یک فرهنگ یا تمدن واقعی وجود میداشته است. فهمیدن این که چه کسانی این بنا را ایجاد کردهاند، کار آسانی نیست.
همچنین با کشف شواهد بیشتر از این بنای تاریخی به مرور زمان، برخی باستانشناسان بیشتر به این مساله باور پیدا میکنند که این بنا به صورت عمدی و هدفمند در زیر خاک دفن شده است.
با این که علم برای پاسخ به چنین سوالاتی دچار مشکل شده و بسیاری از محققان جوابی برای چنین معماهایی پیدا نمیکنند، اما نظریهپردازان بیگانگان باستانی پیشنهادی را برای حل این معما ارائه دادهاند. برای آنها کاملا واضح است که فرازمینیها باعث ایجاد ساختارهای باستانی همچون تپه گوبکلی شدهاند!